perpetuum

Resilience, sustainability and creativity.

RBLS Festival de Teatre Jove

[ca] Connexions artístiques

RBLS (abreviatura de l’adjectiu rebels) és un festival d’arts escèniques que vol descobrir als joves espais, proposar-los posades en escena diferents que connectin amb els seus interessos i inquietuds, i involucrar-los en processos de creació.

El festival va néixer l’any 2017 amb l’objectiu d’acostar el teatre als/a les joves d’entre 13 i 20 anys. RBLS aposta per propostes que vagin més enllà del seu valor pedagògic per tal de “generar en els joves bones experiències escèniques i impactar-los, només així voldran tornar al teatre”. Encomanar-los la passió i l’amor per aquest art, descobrir-los muntatges arriscats, engrescadors, que connectin amb els seus interessos i inquietuds. Fer-los protagonistes d’un esdeveniment fet a la seva mida.

Aquesta línia experiencial es reflecteix en la programació d’espectacles professionals, un projecte comunitari, workshops per despertar en els/les joves les seves capacitats creatives i la Fira de Teatre per a Joves, RBLS APOSTA, impulsada amb la col·laboració amb l’ACET (Associació Catalana d’Escoles de Teatre) i concebuda com un espai que posa en contacte la creació escènica per a adolescents i joves i responsables de programació de teatres, fires i festivals.

perpetuum col.labora amb l’organització de RBLS des de la segona edició, 2018. Hem ajudat a tirar endavant:

  • Les jornades professionals Normalització del teatre per a joves: models internacionals. Trobada amb pedagogs teatrals d’Alemanya i Itàlia i altres professionals especialitzats en teatre i joves. A través de la seva experiència, els ponents en van indicar la via per avançar cap a la normalització del teatre per a joves. 2018.
  • Presentació del llibre “Dramatúrgia alemanya contemporània. Teatre jove”, volum de 4 obres d’autors alemanys, traducció al català. Amb la lectura dramatitzada d’una de les obres “Qüestió d’honor [Ehrensache]”, de Lutz Hübner, per part d’estudiants d’interpretació de l’Institut del Teatre de Barcelona i dirigida per Antonio Morcillo. Col.loqui posterior amb l’autor, l’equip artístic i l’editor del llibre. 2018.
  • 1a Fira de Teatre per a Joves de Catalunya, pitching de 15 projectes davant una audiència de programadors de tot el territori català. 2019.
  • Projecte escènic comunitari: COMUNITAT RBLS-apoderament i gènere. Amb la col.laboració de la Fundació Pare Manel. 2019.
  • RBLSAPOSTA, 2a Fira de Teatre per a Joves de Catalunya, pitching de 15 projectes davant una audiència de programadors de tot el territori català. 2020.