Taller d’escriptura creativa sobre el fet social

FORMACIÓComments (0)

  • Taller d'escriptura social
  • Taller d'escriptura social
  • Taller d'escriptura social

Fet!

A finals de juliol vàrem acabar el Taller d’escriptura creativa sobre el fet social. Una setmana intensiva i que se’ns va fer curta.

Al taller hi van participar 9 persones, 6 amb perfils professionals de l’àmbit social (dinamitzador cultural, treballador social, educador, etc.) i 3 actrius.

Donat que entre els participants hi havia una barreja entre gent vinculada laboralment a problemàtiques socials sense cap coneixement teatral i estudiants de teatre amb una clara consciència social, els exercicis i la pràctica es van decantat per aprofitar i aprofundir en aquesta intersecció curricular. Per tant, els objectius del taller no van consistir només en plasmar testimonis vitals i treballar-los formalment, sinó també en analitzar els aspectes i els problemes dramatúrgics de l’escriptura teatral quan aquesta afronta el repte concret de tractar temes d’un clar caire ideològic. I ho vam fer a partir d’històries aportades pels mateixos alumnes i de la seva modulació/transformació mitjançant exercicis que combinaven aspectes de l’escriptura creativa i la purament teatral.

I és per això que pensem que per futures edicions, el taller es pot obrir a dramaturgs o estudiants de dramatúrgia, actors i actrius, perfils creatius, periodistes, professionals de diferents àmbits educatius, socials i culturals, etc. No oblidant mai que el paraigües sota el que es treballa és el fet social, la crisi actual i la necessitat de transformació social.

El resultat final ha estat molt satisfactori. Per una banda, els estudiants de teatre han gaudit amb l’aspecte més lúdic de la dramatúrgia i els professionals s’han iniciat en processos de creació fins ara desconeguts per a ells. Ens hem quedat amb ganes de continuar explorant…

Però tindrem una segona part!, la part creativa on retreballarem els textos generats i els donarem una expressió artística. Això ho farem en format trimestral, 3 hores a la setmana, començant a l’octubre i acabant al desembre amb alguna mostra pública. I preveient la col·laboració d’actors/actrius del Timbal i professionals docents.

Sempre de la mà i amb la confiança de El Timbal centre de formació i creació escènica!

I amb el suport de AJUNTAMENT_Llimes_reduides-02_CMYK

Gràcies a tots els implicats fins ara! I esperem incorporar-ne de nous durant els propers mesos!

» FORMACIÓ » Taller d’escriptura creativa sobre el fet...

29/08/2017

Comments are closed.