Taller d’Escriptura Creativa sobre el fet social

FORMACIÓComments (1)

Quina funció pot tenir l’ art per tal de fer visible l’actual crisi que estem vivint? La crisi econòmica que es viu a Europa és també una crisi de valors que ens planteja noves preguntes i ens convida a la reflexió individual i col·lectiva. Les formes d’ expressar el malestar són múltiples i algunes d’ elles han perdut, potser la seva força i el seu autèntic valor és per això que volem transformar la reivindicació del nostre malestar en quelcom artístic per tal de donar-li noves formes d’ expressió als crits d’ auxili i de lluita i per potser així, enmig de tanta desesperança trobar una mica de llum i fer bonic allò que a priori no ens agrada.

Us proposem dos tallers: un primer taller d’escriptura social i un segon taller de creació.

L’objectiu d’aquests tallers és explicar històries. Narrar testimonis. Donar eines creatives a aquells que directament han patit o estan patint la greu situació social i econòmica, encara molt present a Espanya, i ajudar-los així a expressar la seva vivència.

Els tallers van dirigits a integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i compromesos amb nous models d’organització i convivència i a les persones directament afectades.

En el taller d’escriptura, fonamentalment, farem servir el llenguatge des d’un punt de vista lúdic i desenvoluparem habilitats relacionades amb la imaginació i la teatralitat en el marc de la literatura dramàtica.

Amb els texts sorgits d’aquest taller volem fer-ne una creació artística de manera que allò que ha començat a néixer en un full en blanc acabi essent una proposta escènica dalt d’un escenari.

Convertir en creació artística les pròpies preocupacions i neguits és una manera d’expressar, comunicar i compartir. Aquesta ha de ser també la finalitat de l’ art.

Per la segona fase del treball es crearà un equip artístic amb participants en el  taller d’escriptura ( integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i persones directament afectades) i actors i actrius professionals. Tots ells treballaran conjuntament per donar forma a les diferents peces partint de la llibertat creativa per fer la millor proposta. Es partirà de les dramatúrgies sorgides del primer taller per començar a treballar però les vivències dels uns i dels altres i les experiències personals sempre seran un valor afegit i tot plegat, amb la crisi com a motor.

 

TALLER D’ ESCRIPTURA SOCIAL

On i quan (triar una opció):

• Nau Ivanow: Setmana del 17 al 21 de juliol, 2017

• El Timbal: Setmana del 24 al 28 de juliol, 2017.

Horaris:  de dilluns a divendres de 18 a 21h.

Professor: Antonio Morcillo López

Preu: 90€ (amb la teva inscripció estas possibilitant que un company amb menys recursos econòmics pugui participar en el taller)

 

TALLER DE CREACIÓ

On i quan: El Timbal: Setembre ( a determinar)

Horaris: a determinar

Professor i coordinador: Antonio Morcillo López

 

Si estas interessat en participar en el primer taller d’escriptura o vols més informació, escriu-nos un correu a info@perpetuum.cat.

 

 

 

 

 

» FORMACIÓ » Taller d’Escriptura Creativa sobre el fet...

17/05/2017

One Response to Taller d’Escriptura Creativa sobre el fet social

  1. […] Per a més info, dates, preus, beques i inscripcions clica aquí. […]