Obres i autors del PIIGS 2015

FESTIVAL PIIGSComments (0)

Ja ens han arribat les obres escrites pel Festival de dramatúrgia sobre la crisi PIIGS 2015. Ara estan en procés de traducció.

Us presentem els seus autors:

Emanuele Aldrovandi nascut a Reggio Emilia el 1985. Després de llicenciar-se en Filosofia i Literatura estudia dramatúrgia a l’Scuola Civica di Teatro Paolo Grassi de Milà.

Ha guanyat alguns dels premis més importants de teatre a Itàlia, com són: el Premi Riccione “Pier Vittorio Tondelli” 2013 amb Homicide House, el Premi Nacional de Teatre “Luigi Pirandello” 2012 amb Felicità, el Premi Fersen amb Il generale i el Premi Hystrio amb Funziona meglio l’odio.

A Itàlia treballa com a dramaturg i professor d’escriptura amb la companyia de teatre de MaMiMò. Ha escrit diverses peces teatrals i  dramatúrgies. Algunes de les seves obres han estat publicades per CUE Press.

www.emanuelealdrovandi.com

Obra: Whales

Traductor: Carles Fernández Giua

—————————————————————————————————————————————————————–

Tanja Šljivar nascuda a Banjaluka, Bòsnia i Hercegovina el 1988. Es llicenciada en dramatúrgia per la Facultat d’Arts Escèniques de Belgrad, Sèrbia. Té varies obres escrites Pošto je pašteta? (How much is Pate?), Grebanje ili Kako se ubila moja baka (Scratching or How my grandmother killed herslef) Mi smo oni na koje su nas roditelju upozoravali (We are the ones our parents warned us of), d’alguna d’elles se n’han fet lectures dramatitzades i d’altres han estat produïdes per teatres de Bòsnia, Croàcia i Sèrbia. També escriu contes, obres per a la radio, guions per curtmetratges i textos de teoria teatral. Ha guanyat diversos premis de teatre a Bòsnia i Sèrbia, i les seves obres s’han traduït a l’anglès, alemany, polonès, hongarès, macedoni i francès. Actualment està cursant un màster en ciència teatral a Giessen, Alemanya.

Obra: : Aber die Stadt hat uns geschutzt (But the city has protected us)

Traductor: Pau Sanchís Ferrer

—————————————————————————————————————————————————————–

Maria Tranou ha estudiat escriptura teatral i cinema a la Royal Central School of Speech and Drama, Universitat de Londres. D’entre les seves obres destaquen Cows, (Theatro tou Neou Kosmou, Atenes, 2007), Rebirth (Heraclion City Walls, Creta, 2009), New Dad (Battersea Arts Centre, Londres, 2010), Mammal, love, (lectura dramatitzada per Factory Theatre, 2010) i guions per a Dimitris Fotiou’s online works Dystypia, This is Your Home Now i Roof (Festival de dramatúrgia sobre la crisi PIIGS 2014). El 2006 va guanyar el Premi del Minsiteri de Cultura Grec per l’obra Where Liromions Grow, una obra per a nens. També té dos llibres de poesia publicats per Mandragoras Publishing House, 2008 i 2013.

Obra: No Fear He is Leaving Us

Traductora: Kyriakí Cristoforidi

—————————————————————————————————————————————————————–

Javier Sahuquillo. Nascut a Valencia el 1982. Llicenciat en Historia (UVEG), dramatúrgia i direcció (RESAD). Ha participat en diferents tallers d’escriptura amb José Sanchís Sinisterra, Paco Zarzoso, Jose Luis Alonso de Santos i Roberto García. Co-director de la revista teatral Ukränia i membre de la companyia Perros Daneses.

El seu debut teatral va ser un monòleg Pasaporte al XIV Marató de monòlegs  a Madrid, organitzat per l’Associació d’Autors Teatrals (AAT) el 2012. El 2013 es va estrenar l’obra col·lectiva de Teatro Ebrio, La ronda del miedo, i Sonata de los desconocidos al I Festival Llavoreta Viva. El 2014 es van estrenar les obres El origen de las especies 2.0, Pasaporte i Después de Europa. Té publicats diversos textos curts en revistes teatrals: Ecléctica, Pliegos i Teatro Mínimo i tres obres de teatre, Acequia (Editorial Acotaciones a la Caja Negra, 2010), Su turno. Comedia sacra inspirada en la vida de Carlos de Foucauld (Editorial CoCo, 2012) i Fedra (Fundamentos, 2014).

Obra: Los últimos de Filipinas

Traductora: Rocío García Recuenco

 

 

» FESTIVAL PIIGS » Obres i autors del PIIGS 2015

11/05/2015

Comments are closed.