PIIGS

L’objectiu del festival és proposar l’escriptura de quatre obres dramàtiques a quatre autors, nascuts o residents als països membres de la Unió Europea. La temàtica de les obres serà l’actual crisi econòmica, social i institucional europea des del punt de vista de cada país.

Amb les obres resultants es farà una edició bilingüe impresa i en línia durant el 2016, i una presentació pública, durant el mes de juliol 2016, en el marc del festival PIIGS.

Els autors seleccionats seran convidats a assistir al festival i acollits com autors en residència a les instal·lacions de la Nau Ivanow.

Ja tenim la tercera convocatòria obert. Consulta les bases del festival a: PIIGS 2016

 

…………….

No volem parlar d’una altra cosa sinó del que està passant.
El que està passant no és altra cosa sinó allò del que és urgent parlar.

Aquí, ara. La classe política, la seva representativitat, la corrupció, l’atur, el bipartidisme, els monopolis i els oligopolis, la forma de l’Estat, el control estatal, la violència estatal, la distribució de la riquesa, el desmantellament de l’estat de benestar, allò públic i allò privat, allò privat i allò públic, el totalitarisme, la Unió Europea, la democràcia a la Unió Europea, la Troika, que es foti la Troika, els bancs, la mentida, l’engany, el cinisme, la llibertat, la justícia. Però també el nostre més profund desafecte, la nostra incertesa, la nostra rebel·lia, il·lusió i pors. I com tot això es relaciona, xoca, s’exclou i forma un tot al que podríem anomenar futur, si el futur existís com a tal. Això, tot això és PIIGS. Portar la crisi a la sang. Alimentar-se’n. Però sense passar-nos! No sigui que en comptes de nodrir-nos, acabi amb nosaltres! Sacrificar-se cada dia per elaborar el nostres propis aliments, els nostres propis pensaments. I guardar-los escrupolosament en el nostre fur intern per no passar gana.

Volem sentir a aquells que neguen la crisi i els que, sense portar-la a les venes, se’n nodreixen. Aquells que li tenen por i aquells que la desitgen. Volem donar l’oportunitat a altres narratives que ens expliquin què està passant, narratives que ens ajudin a explorar i descobrir què és la crisi, què és PIIGS, en base a altres realitats, a altres ficcions. Perquè la crisi és una mare diferent de l’opulència, però igualment generosa. I tot aquest esforç és només una manera d’oferir-vos els seus fruits

…………….

I vam celebrar la tercera edició del PIIGS el juny de 2016 i també vam despedir-nos del PIIGS.

Un projecte que va néixer amb molta il.lusió i que ens ha acompanyat durant 3 llargs anys durant els quals hem conegut nous autors, nous textos, molta gent compromesa amb la realitat social del seu entorn i molta gent que amb la seva generositat i el seu art ha fet possible que el que va passar pogués passar.

Moltes gràcies a tots!

Tota la informació del que ha sigut la teniu a la web i al facebook

I per la nostra banda, volem que el PIIGS continui present, d’una altra manera. Però creiem fermament que l’art i la creativitat té molt a dir en aquest canvi i aquesta transformació social que les nostres societats demanen. Si ens busqueu segur que ens trobareu amb noves propostes.

 

• 20/04/2015

Comments are closed.