TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL

The end of general strike in Barcelona

Quina funció pot tenir l’ art per tal de fer visible l’actual crisi que estem vivint? La crisi econòmica que es viu a Europa és també una crisi de valors que ens planteja noves preguntes i ens convida a la reflexió individual i col·lectiva. Les formes d’expressar el malestar són múltiples i algunes d’elles han perdut, potser la seva força i el seu autèntic valor és per això que volem transformar la reivindicació del nostre malestar en quelcom artístic per tal de donar-li noves formes d’expressió als crits d’auxili i de lluita, i és per això que volem també contribuir a formar persones autònomes i crítiques, persones amb opinió pròpia.

Què proposem

Proposem un taller de naturalesa eclèctica on fer servir les eines de l’escriptura creativa, l’anàlisi dramatúrgic i la improvisació escènica per abordar qüestions politico-socials que ens afecten com artistes i com a persones.

Farem servir el llenguatge des d’un punt de vista lúdic i desenvoluparem habilitats relacionades amb la imaginació i la teatralitat en el marc de la literatura dramàtica.

Es tracta d’articular una sèrie de respostes des de la creativitat i la reflexió activa dels participants davant uns determinats fets o situacions, i provocar alhora la reflexió i la creativitat en el mateix públic/lectors.

Davant de la complexitat dels conflictes, volem treballar amb la disparitat dels punts de vista i l’autocrítica, fugint del pamfletismes, buscant la provocació, pensant la millor manera d’articular la nostra opinió sobre el paper i sobre l’escenari.

Com s’estructura el taller?

Bloc 1: Es treballa a partir d’una historia concreta aportada per cada participant, ja sigui real o inventada. Sobre aquest primer inpout, s’analitzen teòrica i pràcticament el tema o temes subjacents, la simbologia implícita, els personatges, l’argument, el discurs, etc, etc. Es reflexiona en grup sobre els possibles desenvolupaments dramatúrgics de la historia i es fan exercicis d’escriptura a partir d’aquest anàlisi.

Bloc 2: L’objectiu és experimentar amb la instal·lació del text a l’espai. No es tracta de fer cap posada en escena, sinó més aviat investigar el feedback entre acotació, acció i moviment a l’espai escènic, l’ús teatral dels objectes i la constant reescriptura dels textos. Els participants lideraran aquest procés obert que no pretén cap resultat, tan sòls donar unes bases sobre l’eix escriptura textual-escriptura escènica i descobrir les seves múltiples possibilitats.

A qui ens adrecem?

El taller va dirigit a integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i cultural, a dramaturgs o estudiants, intèrprets de les arts escèniques, perfils creatius, periodistes, professionals de diferents àmbits educatius, socials i culturals, etc. , en definitiva a persones compromeses amb nous models d’organització i convivència i amb ganes de generar debats sobre la realitat més propera.

Format i condicions

Max.participants: 12-15 participants.

Dates:
del 16 al 27 de juliol, 2018

Horari:
Dilluns a divendres de 18 a 21h.

Preu:
125,00€

Descomptes:

20% de descompte si et matricules abans del 2 de juliol.
20% de descompte si ets:
– Graduat de l’Institut del Teatre
– Alumne, ex alumne o docent de l’ACET (Associació Catalana d’Escoles de Teatre)
– i/o soci de l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya)
20% de descompte si et trobes en situació d’atur.

 

INSCRIPCIÓ

 

Organitzat amb

logoTimbal

 

amb el suport de 

AJUNTAMENT.esquerra

• 21/05/2018

Comments are closed.