TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL

El per què del taller

La crisi econòmica que es viu a Europa és també una crisi de valors que ens planteja noves preguntes i ens convida a la reflexió́ individual i col·lectiva.

Amb aquest taller volem articular una sèrie de respostes des de l’escriptura creativa i fomentar la reflexió crítica i dramatúrgica davant la situació que vivim a la nostra societat. Situació relacionada principalment amb valors que afecten a la nostra vida econòmica, social i política i amb les nostres llibertats i drets fonamentals. Per tant, el malestar davant el present i la reivindicació́ ideològica seran els elements fonamentals d’aquest taller, així com explorar les diverses vies per plasmar-les en un text teatral.


Què proposem?

Pots participar als dos tallers o només a un. Tu tries!

TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL (15 hores). Part Dramatúrgia

Es treballa a partir d’una historia concreta aportada per cada participant, ja sigui real o inventada. Sobre aquest primer input, analitzarem teòrica i pràcticament el tema o temes subjacents, la simbologia implícita, els personatges, l’argument, el discurs, etc. Reflexionarem en grup sobre els possibles desenvolupaments dramatúrgics de la historia i farem exercicis d’escriptura a partir d’aquest anàlisi.

 

TALLER DE CREACIÓ (15 hores). Laboratori escènic

(per a realitzar aquest taller és aconsellable haver realitzat el taller d’Escriptura Social o ser actor/actriu o estudiant d’interpretació)

Experimentarem amb la instal.lació del text a l’espai. No es tracta de fer cap posada en escena, ssinó més aviat investigar el feedback entre acotació, acció i moviment a l’espai escènic, l’ús teatral dels objectes, les diferents relacions amb el públic i la reescriptura del text. Els participants lideraran aquest procés obert que no pretén cap resultat, tan sols donar unes bases sobre l’eix escriptura textual-escriptura escènica i descobrir les seves múltiples possibilitats


Què volem?

L’objectiu de la proposta és articular una sèrie de respostes des de la creativitat i la reflexió activa dels participants davant uns determinats fets o situacions. Davant de la complexitat dels conflictes, volem treballar amb la disparitat dels punts de vista i l’autocrítica, fugint del pamfletismes, buscant la provocació, pensant la millor manera d’articular la nostra opinió sobre el paper i sobre l’escenari.


A qui ens adrecem?

El taller va dirigit a integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i cultural, a dramaturgs o estudiants, intèrprets de les arts escèniques, perfils creatius, periodistes, professionals de diferents àmbits educatius, socials i culturals, etc. , en definitiva a persones compromeses amb nous models d’organització i convivència i amb ganes de generar debats sobre la realitat més propera.


Els tallers d’escriptura social compten amb el suport de

AJUNTAMENT.esquerra

 

  • Assajos
  • Assajos
  • Escriptura Social
  • Escriptura Social
  • Assajos
  • Godó
  • Cel.la
  • Assajos
  • Distopia

• 15/05/2019

Comments are closed.