CURS DE DRAMATÚRGIA ESCÈNICA

Teulada16

Quina funció pot tenir l’ art per tal de fer visible l’actual crisi que estem vivint? La crisi econòmica que es viu a Europa és també una crisi de valors que ens planteja noves preguntes i ens convida a la reflexió individual i col·lectiva. Les formes d’expressar el malestar són múltiples i algunes d’elles han perdut, potser la seva força i el seu autèntic valor és per això que volem transformar la reivindicació del nostre malestar en quelcom artístic per tal de donar-li noves formes d’expressió als crits d’auxili i de lluita, i és per això que volem també contribuir a formar persones autònomes i crítiques, persones amb opinió pròpia.

Què proposem

Proposem un taller de naturalesa eclèctica on fer servir les eines de l’escriptura creativa, l’anàlisi dramatúrgic i la improvisació escènica per abordar qüestions politico-socials que ens afecten com artistes i com a persones.

Farem servir el llenguatge des d’un punt de vista lúdic i desenvoluparem habilitats relacionades amb la imaginació i la teatralitat en el marc de la literatura dramàtica.

Es tracta d’articular una sèrie de respostes des de la creativitat i la reflexió activa dels participants davant uns determinats fets o situacions, i provocar la reflexió i la creativitat en el mateix públic.

Com s’estructura el taller?

Bloc 1: Es treballa a partir d’una historia concreta aportada per cada participant, ja sigui real o inventada. Sobre aquest primer inpout, s’analitzen teòrica i pràcticament el tema o temes subjacents, la simbologia implícita, els personatges, l’argument, el discurs, etc, etc. Es reflexiona en grup sobre els possibles desenvolupaments dramatúrgics de la historia i es fan exercicis d’escriptura a partir d’aquest anàlisi.

Bloc 2: Es treballa fonamentalment en l’espai amb els actors. Els participants exerciran el paper de dramaturgs i directors d’escena, ja sigui fent treball de taula o plantejant improvisacions a partir de la situació creada. Es tracta de crear un feedback entre la posada en escena i la reescriptura. Es defineixen també elements d’atrezzo i vestuari que mica amb mica s’aniran incorporant.

El bloc 2 conclou amb una presentació pública del treball i debat post funció de tot el procés creatiu.

A qui ens adrecem?

El taller va dirigit a integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i cultura, a dramaturgs o estudiants, intèrprets de les arts escèniques, perfils creatius, periodistes, professionals de diferents àmbits educatius, socials i culturals, etc. , en definitiva a persones compromeses amb nous models d’organització i convivència i amb ganes de generar debats sobre la realitat més propera.

Max.participants: 12-15 participants.

Entre juliol i desembre 2017 estem celebrant la 2ª edició del Curs d’Escriptura Social

conjuntament amb logoTimbal

i amb el suport de  AJUNTAMENT.esquerra

• 15/11/2017

Comments are closed.