TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL

NOVA EDICIÓ DEL TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL!

La crisi econòmica que es viu a Europa és també una crisi de valors que ens planteja noves preguntes i ens convida a la reflexió́ individual i col·lectiva.

Amb aquest taller volem articular una sèrie de respostes des de l’escriptura creativa i fomentar la reflexió crítica i dramatúrgica davant la situació que vivim a la nostra societat. Situació relacionada principalment amb valors que afecten a la nostra vida econòmica, social i política i amb les nostres llibertats i drets fonamentals. Per tant, el malestar davant el present i la reivindicació́ ideològica seran els elements fonamentals d’aquest taller, així́ com explorar les diverses vies per plasmar-les en un text teatral.

 

Què proposem

Pots participar als dos tallers o només a un. Tu tries!

TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL (15 hores). Part Dramatúrgia

Setmana del 8 al 12 de juliol, 2019 – Horari: de 18h a 21h.

Treballarem a partir d’una historia concreta aportada per cada participant, ja sigui real o inventada. Sobre aquest primer input, analitzarem teòrica i pràcticament el tema o temes subjacents, la simbologia implícita, els personatges, l’argument, el discurs, etc. Reflexionarem en grup sobre els possibles desenvolupaments dramatúrgics de la historia i farem exercicis d’escriptura a partir d’aquest anàlisi.

 

TALLER DE CREACIÓ (15 hores). Laboratori escènic

Setmana del 15 al 19 de juliol, 2019 – Horari: de 18h a 21h.

(per a realitzar aquest taller és aconsellable haver realitzat el taller d’Escriptura Social o ser actor/actriu o estudiant d’interpretació)

Experimentarem amb la instal.lació del text a l’espai. No es tracta de fer cap posada en escena, ssinó més aviat investigar el feedback entre acotació, acció i moviment a l’espai escènic, l’ús teatral dels objectes, les diferents relacions amb el públic i la reescriptura del text. Els participants lideraran aquest procés obert que no pretén cap resultat, tan sols donar unes bases sobre l’eix escriptura textual-escriptura escènica i descobrir les seves múltiples possibilitats

Què volem?

L’objectiu de la proposta és articular una sèrie de respostes des de la creativitat i la reflexió activa dels participants davant uns determinats fets o situacions. Davant de la complexitat dels conflictes, volem treballar amb la disparitat dels punts de vista i l’autocrítica, fugint del pamfletismes, buscant la provocació, pensant la millor manera d’articular la nostra opinió sobre el paper i sobre l’escenari.

A qui ens adrecem?

El taller va dirigit a integrants d’entitats o associacions que treballen en l’àmbit social i cultural, a dramaturgs o estudiants, intèrprets de les arts escèniques, perfils creatius, periodistes, professionals de diferents àmbits educatius, socials i culturals, etc. , en definitiva a persones compromeses amb nous models d’organització i convivència i amb ganes de generar debats sobre la realitat més propera.

Format i condicions

Dates:

TALLER D’ESCRIPTURA SOCIAL – Setmana del 8 al 12 de juliol, 2019

TALLER DE CREACIÓ – Setmana del 15 al 19 de juliol, 2019

Horari:

de 18h a 21h.

Preu:

  • TALLER ESCRIPTURA SOCIAL: 175,00 €
  • TALLER DE CREACIÓ: 175,00 €
  • TALLER ESCRITURA + TALLER DE CREACIÓ: 280,00 €

Descomptes:

 20% de descompte si ets estudiant d’arts escèniques, graduat de l’Institut del teatre  i/o et trobes en situació d’atur

 


INSCRIU-TE AQUÍ

 

Organitzen

 

 

 

amb el suport de 

AJUNTAMENT.esquerra

• 15/05/2019

Comments are closed.