BANGKOK

  • Bangkok1
  • Bangkok2
  • Bangkok5
  • Bangkok4
  • Bangkok3

En un aeroport buit de la geografia espanyola, apareix un misteriós ancià amb un bitllet per volar a Bangkok. Allà es troba amb l’única persona que encara treballa en aquelles instal·lacions; un jove guàrdia de seguretat. Aquest l’informa de la impossibilitat de realitzar el viatge que havia planejat: en aquell aeroport no hi ha avions. Mai n’hi ha hagut. Es tracta d’un aeròdrom que malgrat haver estat inaugurat, mai ha estat operatiu. Davant la incredulitat i la insistència del viatger, el guàrdia de seguretat li permet quedar-se. A partir d’aquest moment s’inicia entre els dos un diàleg en què no només es qüestionaran les seves vides, les seves feines i la situació política en què estan immersos, sinó que també es revelarà, a poc a poc, l’autèntica naturalesa de la seva trobada.

Antonio Morcillo narra en clau de tragicomèdia la relació d’un vigilant de seguretat amb un viatger que es presenta amb bitllet i maletes amb la intenció de volar a Bangkok, a un aeroport construït i abandonat en algun lloc d’Espanya. En paraules del propi autor: “l’obra conté molt d’humor negre, sarcasme i ironia. És una crítica ferotge a la política econòmica del país i a les conseqüències d’un sistema que ha creat situacions grotesques”. Bangkok, està protagonitzada pels actors Carlos Álvarez-Nóvoa i Dafnis Balduz, en les funcions de Barcelona i per Fernando Sansegundo i Dafnis Balduz en les de Madrid.

Obra guanyadora del XXII Premi SGAE de Teatre 2013.

La Villarroel, del 1 juliol al 2 agost, 2015 i Centro Dramático Nacional (Sala Maria Guerrero), del 30 d’octubre al 29 de novembre, 2015.

Producció de FocusCentro Dramático Nacional i Festival Grec.

Crítiques:

Voltar i voltar

Cinetfaro

El cultural

Vídeo:

Bangkok – CDN

• 12/03/2014

Comments are closed.