perpetuum

Resilience, sustainability and creativity.

L’ALTRE ATELIER

- acabat
[ca] Comunitats

El projecte de l’Altre Atelier es va realitzar entre els mesos de desembre 2014 i juny 2015. I constava de tres tallers, un d’escriptura creativa, l’altre de posada en escena dels textos escrits pels alumnes i un tercer de dansa.
Es va presentar públicament dins el marc de Festival L’Altre Festival Internacional d’Arts escèniques i salut mental, celebrat del 4 al 7 de juny, 2015 a Barcelona.

La idea de l’Altre Atelier va sorgir de les afinitats artístiques de tres creadors de diferents àmbits culturals, Marta Carrasco, creadora escènica i coreògrafa, Antonio Morcillo, autor i director teatral i Antonio Masegossa, actor i director i multiplicador de Teatro del Oprimido. Els tres defensen la imperfecció, l’espontaneïtat i la lluita personal i mental en els seus treballs escènics.

L’Altre Atelier van ser tres tallers interrelacionats de dansa, escriptura creativa i posada en escena amb participants del col.lectiu de persones amb malalties mentals.

Els tallers es van plantejar com unes sessions d’estimulació creativa on el participant explorava i jugava tan intel·lectualment com físicament, amb la seva imaginació, limitacions i moviments. I s’anaven adaptant una sessió rera l’altre en funció de les demandes i necessitats del grup. Com clarament diu la creadora Marta Carrasco: “No és un taller, és de nou un temps compartit per experimentar el que pot donar de sí el cos, l’expressivitat, la dansa, el teatre i el text”.

Els tallers es van desenvolupar en col·laboració amb la Fundació els tres turons i la companyia Brots de Pallapupas. Durant aquests mesos es van realitzar sessions setmanals de les tres disciplines i el resultat van ser un espectacle de dansa “Bon Nadal o l’últim sopar” i la instal·lació sonora “Jo sóc un altre”, ambdós presentats en el marc de l’Altre Festival 2015.