perpetuum

Resilience, sustainability and creativity.

JOVE ATELIER

- acabat
[ca] Comunitats

La convicció que pots fer qualsevol cosa.

Com a continuïtat del projecte creatiu L’Altre Atelier adreçat al col.lectiu de malats mentals, el 2014 i 2015, perpetuum va posar en marxa una segona part, El Jove Atelier.

Es van realitzar dos tallers diferents en els dos es va treballar des de l’escriptura i el treball físic però cada un d’ells anava dirigit a un col.lectiu diferent, un amb participants joves malalts mentals i l’altre amb joves amb discapacitat física. L’objectiu era transversal: l’escriptura també a partir del cos, el moviment també a partir de la paraula. Consciencia corporal i imaginació literària compartien un espai comú: l’espai de la creativitat, on la ment i el cos no estan separats, si no més aviat, formen un tot indivisible.

Vam compartir el taller amb alumnes sense experiència artística prèvia. El tallers no volia ser cap tipus de classes d’aprenentatge sinó d’estimulació creativa per als participants i de potenciació de l’autoconfiança per enfrontar-se a l’espai, a la seva imaginació, al seu cos, a les pròpies limitacions, als seus tabús, a la disciplina física i als exercicis memorístics —seqüències de moviment, moviments associables a curtes expressions de text, per exemple—.

Van conduir el taller la creadora, intèrpret de teatre físic i pedagoga Sophie Kasser, el dramaturg i director teatral Antonio Morcillo Lopez i la intèrpret de teatre físic Judith Navarro.