perpetuum

Resilience, sustainability and creativity.

Taller d’Escriptura creativa/teatral social

- acabat
[ca] Educació en arts
Dramaturgia in fieri

Us proposem un taller d’escriptura en permanent procés de reescriptura, una exploració lliure de tots els aspectes d’una historia i les diferents maneres de desenvolupar una idea. 

Treballarem a partir d’una historia concreta aportada per cada participant, una historia real o inventada sobre la que aprofundir, investigar i desenvolupar. Explorarem les possibilitats narratives de l’argument, la vida dels personatges, les diferents formes dramàtiques, el tema i els símbols implícits i l’estil. Utilitzarem recursos tant de l’escriptura cretiva com de la teatral.

L’objectiu de la proposta és articular una sèrie de respostes des d’escriptura, fomentar la creativitat i la reflexió crítica i activa davant determinats fets o situacions. Davant de la complexitat dels conflictes, davant la situació d’incertesa actual volem treballar amb la disparitat dels punts de vista i l’autocrítica, fugint del pamfletismes, pensant la millor manera d’articular la nostra opinió sobre el paper i sobre l’escenari.

També jugar amb el llenguatge i millorar les nostres habilitats narratives per explicar qualsevol historia.

A qui va dirigit:
Estudiants i professionals de les arts escèniques, professionals dels àmbits educatius, sanitari, socials i culturals. I en definitiva a persones compromeses amb la necessitat de trobar nous models d’organització i convivència i amb ganes de generar debats i proposar canvis de la realitat més propera.

Informació:
Els curs té una durada de 12 – 15 hores, repartides en 5 – 6 sessions de 2,5 hores cada una.

Docent:
Antonio Morcillo, dramaturg, director teatral i docent format a l’Institut del Teatre de Barcelona i Màster en Arts escèniques per la Universidad del País Vasco.
Ha escrit una vintena de textos teatrals, alguns d’ells publicats i altres estrenats. Destaquen Bangkok (guanyador del Premi SGAE de teatre 2013), Al Hoyo (publicat per la revista ADE 2009), Firenze (Arola editors 2003), En experimentos con ratas (guanyador del Premi SGAE de teatre 2007), Despedida II (guanyador del Premi SGAE de teatre 2001) i Los Carniceros (guanyador del Premi Marqués de Bradomín 1998), entre d’altres.
Actualment compagina la seva faceta d’autor amb la docència teatral a diferents escoles de teatre i cinema i periòdicament imparteix tallers d’escriptura en col.laboració amb entitats educatives i socials (com UNED i Fundació Pare Manel).

VULL MÉS INFORMACIÓ

info@perpetuum.cat

Amb el suport de: