perpetuum

Resilience, sustainability and creativity.

#FREEZE THE NIPPLE

- discontinued
[en] Creation

#FREEZE THE NIPPLE és un projecte que s’inicia arrel d’un taller d’escriptura social impartit per Antonio Morcillo López i amb l’objectiu d’investigar i parlar sobre alguna noticia d’actualitat. Aquell 2017 saltava la noticia: les hostesses que van treballar en el torneig Godó de tennis denunciaven a l’organització de fer-les treballar sota condicions laborals denigrants si no volien perdre la feina: vestir samarreta i faldilla curta, malgrat la pluja i les temperatures inferiors a 10 graus. Aquest va ser el punt d’origen d’un espectacle dirigit fonamentalment a un públic jove, per no només atraure’ls al teatre, sinó també per conscienciar-los sobre el masclisme imperant encara a la nostra societat. En paraules de la mateixa autora: Freeze the Nipple és una comèdia feminista sorgida de la necessitat de visibilitzar les desigualtats de gènere que seguim patint les dones dins la nostra societat. Aquesta vegada disparo directament contra la cosificació de la dona dins el món dels esports.

Sinopsi
Durant un torneig de tenis de primer nivell, dues hostesses pateixen unes inesperades baixes temperatures assegudes a la banqueta. Ningú es preocupa per elles, tot i la intensitat del fred. Poc a poc, i desprès d’una inesperada i surrealista trobada, s’adonaran de la necessitat de rebel·lar-se davant d’aquesta situació, Freeze the Nipple és un text de dones, per donar-nos veu, i així aconseguir, mitjançant un humor àcid i una bona dosi de sarcasme, que les espectadores i els espectadors comprenguin que erradicar aquestes
conductes és un deure i una responsabilitat social.

Fitxa artística
Autoria ⋄ Aina Trubat
Direcció i espai escènic⋄ Antonio Morcillo López
Ajudantia de direcció ⋄ Mònica Campillo
Actrius ⋄ Aina Trubat, Adriana G. Andreo i Quim Andrés
Coordinació Producció ⋄ Rosa Moliné
Disseny de llums ⋄ Marta Méndez
Fotografia ⋄ Paula Soler Blasco
Vídeo ⋄ Juan Zapata
DIsseny del cartell ⋄ Marina Collado
Una producció de perpetuummobile
Amb la col·laboració de:
Col.legi de Teatre de Barcelona, El Timbal escola d’arts escèniques, CC La Farinera del Clot, RBLS Festival de Teatre Jove.
I el suport de: ICUB Ajuntament de Barcelona
Agraïments ⋄ Hugo Cagliani, Carme Tierz, Jordi Pérez, Gabi Jimenez i família i amics que ens acompanyeu i recolzeu per fer possible aquest projecte.

Espectacle en català
Durada ⋄ 60’
Presentació Publica: Festival RBLS, Teatre Tantarantana. Octubre 2018. I en temporada al Teatre La Vilella, Barcelona. Setembre-Octubre 2019.