ELS NOSTRES DIRECTORS PIIGS

FESTIVAL PIIGSComments (0)

Us presentem els directors que s’encarreguen de les lectures dels textos.

 

AdelineAdeline Flaun
Directora, actriu i locutora. Nascuda a La Martinica (Carib francès), arriba a Barcelona després d’una temporada a Lille (França) on crea la seva primera companyia. Es forma en interpretació amb MOVEO i amb Javier Galitó-Cava, entre altres, i segueix monogràfics a l’Obrador-Sala Beckett (Victoria Spuntzberg, Davide Carnivale, …).
Treballa amb directors com Frederic Roda, Josep Pere Peyró, Àngels Aymar, Nicolás Rivera, Quique Culebras, Javier Galitó-Cava, entre d’altres.
Crea la companyia ALMARADAS amb la que treballa amb textos compromesos amb la societat i que reflexionen sobre l’absorció de l’esser humà per aquesta: “El soroll dels ossos quan cruixen”, “Moi, Edouard Denan”, “Umbral”, “El Ausente”. Amb El rescat, obra del dramaturg portuguès Armando Nascimento Rosa, dona un pas més en aquesta recerca.

 

Bea-303x325Beatriz Liebe
Universidad Católica de Chile.  Combina el seu treball de direcció escènica amb el de gestió cultural a diferents entitats: codirigeix la plataforma de promoció de l’autoria dramàtica “perpetuum” (www.perpetuum.cat), és directora artística de la companyia TUVALÚ produccions (www.tuvaluproduccions.com), responsable de projecte a la Fundació Xarxa (www.fundacioxarxa.cat),  i productora executiva de l’Altre Festival d’arts escèniques i salut mental (www.laltrefestival.cat).
Des de l´any 1997 ha participat en més de 25 obres de teatre, cinema, òpera i performance, entre les quals destaquen: Dow Jones (Vallromanes, 2013),  DIVISIONS (Nau Ivanow, 2012. Festival Off Avignon 2013 – Programa Avignon à la Catalane), Alades Paraules (Convent de Sant Agustí ’09, Premi a millor projecte de teatre visual, Institut del Teatre ’09), Mon Amour (Museu Comarcal del Montsià. Festival STROBE ’08), Los Niños de Morelia (BCN i gira per Espanya ‘08-‘10) Agnus Lupus (Aula de Titelles, Institut del Teatre ’07), Tuvalú (La Farinera del Clot ´05), entre d’altres.
És creadora i organitzadora del Festival PIIGS, juntament amb Rosa Moliné i Antonio Morcillo, i dirigirà la lectura de Confessione, obra del dramaturg italià Davide Carnevali.

 

samperMarilia Samper 
Actriu, directora i autora teatral. Nascuda a São Paulo, Brasil. De mare brasilenya i pare sevillà. S’instal.la de manera permanent a Espanya després de viure en diferents països. Estudia Interpretació a l’Institut del Teatre de Sevilla, i treballa amb diferents companyies de la ciutat, com són Viento Sur teatro, La Matrona i el Centro Andaluz de Teatro. Com a directora i dramaturga es forma a l’Institut del Teatre de Barcelona. Des de llavors ha anat desenvolupant la seva trajectòria com autora i directora, i ha estat representada en els escenaris més emblemàtics de Barcelona.
Entre els seus texts destaquen: Pequeños Monstruos (Nau Ivanow, Festival Grec de Barcelona 2013), Udol (Teatre Lliure, Festival Grec de Barcelona i Cía. Q-Ars Teatre 2012), L’ombra Al Meu Costat (Projecte T6, TNC 2012), Pleasure and pain (Sala Beckett Barcelona 2011), entre d’altres. I entre les seves direccions destaquen, Pulmons, de Duncan Macmillan (Sala Beckett 2014), Si existeix, encara no ho he trobat, de Nick Paine (Sala Beckett 2013), Suïcides, de Llàtzer Garcia (teatre de Bescanó 2012) i Treballs d’amor perduts, de W.Shakespeare (Parc de l’Estació del Nord 2012), entre d’altres.
Participa en el Festival PIIGS dirigint l’obra Torn de dia de Darren Donohue amb la companyia Teatre de l’Enjòlit.

 

Teatre de l'EnjòlitTeatre de l’Enjòlit. Companyia d’actors i actrius formada per Elies Barberà, Albert Alemany, Marta Montiel, Jenny Beacraft i Arnau Marín. Entre els seus espectacles hi ha Potser somniar (espectacle de creació), En la Primavera perpètua d’Elies Barberà, Corrüptia de Josep Lluís Fitó, Paella amb Botifarra d’Iban Beltran i Elies Barberà, Si no ens paguen, no paguem! de Dario Fo i El setè cel de Caryl Churchill.

 

Antonio-303x325Antonio Morcillo
Director i dramaturg format a l’Institut del Teatre de Barcelona i en diversos seminaris impartits per Martin Crimp i Yves Lebeau, entre d’altres.
Entre els seus textos destaquen Bangkok(guanyador del Premi SGAE de teatre 2013), Dow Jones (Teatre de Vallromanes, 2012), Al Hoyo (publicat per la revista ADE 2009), El Tiovivo (publicat per l’AAT i estrena al 32è Sitges Festival Teatre Internacional 2001 i al Teatre Tantarantana, 2004), Firenze (publicada per Arola editors el 2003 i lectura dramatitzada a la Sala Beckett, 2008), En experimentos con rates (guanyador del Premi SGAE de teatre 2007), Despedida II (guanyador del Premi SGAE de teatre 2001) i Los Carniceros (guanyador del Premi Marqués de Bradomín 1998), entre d’altres.
Entre les seves direccions destaquen: Dow Jones (codirecció amb Beatriz Liebe, Teatre Municipal de Vallromanes 2013), Hipòlti o la mirada d’Hipòlit (Teatre Municipal de Vallromanes 2011), A dues bandes (Auditori Caixa Fòrum 2010), Aoi (Caixa Nova, Vigo 2010), entre d’altres.
Actualment és director artístic de la plataforma de promoció de l’autoria dramàtica “perpetuum” (www.perpetuum.cat) i professor d’escriptura i expressió oral a la UNED.
Juntament amb Rosa Moliné i Beatriz Liebe és creador del Festival PIIGS i de la seva coordinació. S’encarrega de dirigir la lectura de l’obra Teulada de l’autora grega Maria Tranou.

 

Esther NadalEster Nadal
Actriu, directora i professora de teatre. Va estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona i al Col·legi del Teatre de Barcelona, on actualment fa classes assíduament. És diplomada de l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq de París.
Ha treballat com a actriu en diversos espectacles sota la direcció de directors com Jordi Mesalles, Calixte Bieito, Yvette Vigatà i Joan Ollé i com a ajudant de direcció amb Jordi Mesalles, Calixte Bieito, Georges Lavaudant i Xavier Albertí. Ha estat ajudant i  adjunta de direcció de Joan Ollé durant 10 anys. Les seves col·laboracions s’han pogut veure al Teatre Lliure, al Teatre Romea, al Festival Grec, al festival Temporada Alta de Girona i al Festival de Teatre de Mèrida, entre d’altres.
Com a directora d’escena ha treballat en espectacles de creació com El Vigilant del no res, Un tramvia anomenat desig i Badomies o moviments musicats de cinc faules de La Fontaine, produïts per l’Escena Nacional d’Andorra, i també amb autors com Alfred Jarry, Roald Dahl i Natacha de Pontcharra, etc… Aquests espectacles s’han pogut veure a Andorra, Blanes, Barcelona, Foix i París.
Fundadora i directora artística de la Fundació Escena Nacional d’Andorra del 2007 fins al 2012, entitat patrocinada pel Govern d’Andorra, la Fundació Crèdit Andorrà i el Comú de la Massana.

 

» FESTIVAL PIIGS » ELS NOSTRES DIRECTORS PIIGS

27/06/2014

Comments are closed.