Els nostres autors PIIGS

FESTIVAL PIIGSComments (0)

Us presentem els autors que estaran presents al festival.

1.Armando

 L’Armando Nascimento Rosa ha escrit l’obra REGATE pel Festival PIIGS.

Dramaturg portuguès guardonat amb el Premi de Teatre Ribeiro da Fonte Revelation 2000; el Premi de Teatre Albufeira 2008; el Premi Nacional de Teatre Bernardo Santareno 2011, etc. Autor de més de 20 textos teatrals, la majoria dels quals han estat publicats i traduïts a diferents llengües. Les seves obres s’han estrenat o llegit a diverses ciutats d’Europa i Amèrica. Des de l’any 1998 és professor a l’Escola Superior de Teatre i Cinema de Lisboa (Facultat d’Art Dramàtic i Cinema). També és compositor i cantant i actualment està desenvolupant el projecte “O Piano em Pessoa/A Piano in Pessoa”, en el que s’hi posa música a poemes de Fernando Pessoa (espectacle estrenat l’Octubre 2012 a Barcelona, amb el pianista António Neves da Silva).

1.Darren

Darren Donohue ha escrit l’obra DAYSHIFT pel Festival PIIGS.

Dramaturg i poeta resident a Co.Kilkenny, Irlanda. L’any 2013 va ser becat pel The Abbey Theatre i la seva obra “Home Game” es va estrenar al The Peacock com a part de la seva sèrie “Home”. També el 2013, la seva obra “Keep the home fires burning” va guanyar el Premi the Audience Choice Award @ Scripts del Festival de Dramatúrgia d’Irlanda. El 2012, la seva obra “Tuesday Evening (following the news)” va ser produïda per Fishamble com a part dels “Tiny Plays for Ireland” i recentment ha estat publicada per New Island Drama. Dirigida per Alice Malin, la seva obra “The bird trap” es va estrenar al The Lost Theatre de Londres. Darren va ser finalista al premi Hennessy Literary el 2010 i actualment és un dels seleccionats pel Premi Hennessy Literary del 2014.

1.Davide

En Davide Carnevali ha escrit l’obra Confessione (Confessione di un ex presidente che ha portato il suo paese sull’orlo della crisi) pel Festival PIIGS.

Davide és doctorant en Arts Escèniques a la Universitat Autònoma de Barcelona. A la seva activitat acadèmica s’afegeix la de traductor del castellà i del català a l’italià, i la de docent, impartint tallers de teoria del teatre i escriptura dramàtica. També escriu per a diferents revistes de teatre. Entre les seves obres destaquen: Variazioni sul modello di Kraepelin (premi Theatertext als Hörspiel / Theatertreffen Berlín 2009, premi Marisa Fabbri 2009, premi Journées de Lyon 2012); Come fu che in Italia scoppiò la rivoluzione ma nessuno se ne accorse (Premi Scintille Asti Teatr 2010, Premi Borrello 2011); Sweet Home Europa (estrena europea al Schauspielhaus Bochum 2012); Ritratto di donna araba che guarda il mare (Premi Riccione per il Teatro 2013). Les seves obres s’han presentat en diverses ressenyes internacionals, i s’han traduït a l’alemany, castellà, català, estonià i flamenc.

1.Maria

Maria Tranou ha escrit l’obra ROOF pel Festival PIIGS.

Màster en Escriptura escènica i televisió a la Royal Central School of Speech and Drama, Universitat de Londres. Les seves obres més destacades són: Cows, (estrenada al Theatro tou Neou Kosmou, Atenes, 2007), Rebirth (Heraclion City Walls, Creta, 2009) New Dad (Battersea Arts Centre, Londres, 2010), Îœammal, love, (lectura dramatitzada al Factory Theatre, 2010). Premi Nacional (teatre infantil) del Ministeri de Cultura Grec de l’any 2006 per la seva obra Where Liromions Grow. Té publicats dos llibres de poesia (Mandragoras Publishing House, 2008 i 2013.)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ferran Joanmiquel ha escrit l’obra LA CRIDA pel Festival PIIGS.

Es forma com a actor al Galliner de Girona, i en dansa contemporània, en els centres Area i La Caldera. Treballa com a ballarí en les companyies Búbulus Menuts i Iliacan, així com d’actor en diverses produccions. Es forma en dramatúrgia en diferents cursos de la Casa de Cultura de Girona i de l’Obrador de la Sala Beckett. Varis dels seus textos han estat premiats. Algunes de les seves obres estrenades són: Apareguda (Banyoles 2011),  Dinou (direcció de Carles Fernández Giua, Temporada Alta 2011), i amb la cia El Mirador a la sala La Planeta: Satori Park (2010) i Desitjar viure en un país sense vent (direcció de Sílvia Escuder, 2012), i La nit dels ganivets roents (direcció d’Elies Barberà, 2014). Així mateix, dirigeix el monòleg Vidres als ulls amb la cia Cos a Cos (La Planeta 2013).

 

 

 

» FESTIVAL PIIGS » Els nostres autors PIIGS

09/05/2014

Comments are closed.